Атлетик Билбао победи Лас Палмас с минималното 1:0 в среща от 18-ия кръг на Ла Лига. С успеха баските се се изравниха с четвъртия Атлетико Мадрид, докато бившия тим на Спас Делев остана в средата на класирането.

Срещата бе решена по драматичен начин с гол в самия край, като и двата отбора имаха своите възможности да стигнат до успеха.

В друг мач от кръга отборът на Виляреал стигна до трудна победа с 3:2 срещу Селта. Благодарение на успеха “жълтата подводница” се отдалечи на шест точки от днешния си съперник, който се намира в зоната на изпадащите.

Домакините изиграха силно първо полувреме и поведоха с два гола до почивката. Първо в 13-ата минута Алфонсо Педраса откри резултата, а в 40-ата Аиса Манди даде комфортна преднина на своите.

След почивката възходът на “жълтата подводница” продължи Даниел Парехо реализира успешно дузпа в 48-ата минута.

Съвсем скоро след това в 52-ата минута Анастасиос Дувикас върна един гол, а в 57-ата Йорген Странд Ларсен притисна домакините до стената с второ попадение.

Въпреки че имаха своите шансове, момчетата на Рафа Бенитес не успяха да извършат подвига и не наваксаха до край сериозното изоставане от три гола и в крайна сметка те загубиха срещата, с което прекъснаха серията си от четири последователни мача без загуба. Тимът на Виляреал от своя страна прекъсна негативната серия от три поредни мача без победа.