Атлетик Билбао постигна класическа победа с 3:0 при гостуването си на Райо Валекано от 13-ия кръг на Примера дивисион. По този начин баските записаха четвърта победа в последните пет мача и продължават със силното си представяне.

Арис Адурис се превърна в герой за Атлетик, след като реализира хеттрик и по този начин закръгили на 120 попаденията си в испанското първенство.

Мачът започна перфектно за баските, които поведоха още в 1-та минута, след като Раул Гарсия пусна перфектен извеждащ пас към Адурис, който преодоля вратаря на Райо Валекано Хуан Карлос и отбеляза в опразнената врата.

Атлетик Билбао получи правото да изпълни дузпа, след като в 22-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Райо Валекано Баена събори Раул Гарсия и съдията Ернандес Ернандес посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Адурис в 23-та минута.

Атлетик Билбао продължи да доминира и в 33-та минута Раул Гарсия отправи опасен удар, но Хуан Карлос спаси.

Баските имаха превъзходство и през второто полувреме. В 58-та минута Раул Гарсия стреля, но топката срещна гредата.

Атлетик Билбао реализира трети гол в 59-та минута, когато Бенят центрира от фаул в наказателното поле на Райо Валекано, където защитник на домакините не успя да изчисти добре топката с глава. Кълбото попадна на главата на Аймерик Лапорт, който след това продължи към Арис Адурис, който отблизо с глава направи резултата 3:0 и оформи своя хеттрик.

Атлетик Билбао завърши мача с човек по-малко, след като Аймерик Лапорт бе изгонен с директен червен картон в 64-та минута за нарушение срещу Манучо.

Райо Валекано можеше да намали пасива си в 66-та минута, но Горка Ираисос отрази удара на Трашорас.

До края на мача Райо Валекано имаше надмощие, но Манучо и Начо направиха няколко сериозни пропуска пред вратата на Горка Ираисос.

Атлетик Билбао се намира на седмо място във временното класиране с актив от 20 точки, докато Райо Валекано е четиринайсти с 14 точки.