Атлетик Билбао води преговори с Едуардо Берисо, който е сочен като фаворит за наследник на Куко Сиганда на треньорския пост в отбора. Според информацията на „ETB“, спортният директор на Атлетик Билбао Хосе Мария Аморорту е влязъл в контакт с аржентинския специалист, за да разбере при какви условия той е съгласен да води отбора през сезон 2018/19. 
Според информацията, от Атлетик Билбао водят преговори и с друг треньор, но неговото име не се споменява. 

Берисо е отговорил положително на предложението да поеме Атлетик Билбао и е заинтересован от тази възможност да се завърне начело на отбор от Примера дивисион. 
Аржентинският специалист е привлечен от идеята да води баския отбор през следващия сезон. 

За последно той бе начело на Севиля. През ноември миналата година той бе диагностициран с рак на простата и седмица по-късно претърпя операция, а малко след това се върна на работа. 20 дни след интервенцията ръководството на Севиля взе решение да уволни Берисо заради незадоволителните резултати на отбора. Аржентинският треньор е напълно излекуван успешно от рака на простата и повече не се нуждае от химиотерапия. След успешната операция по отстраняване на тумора анализите са показали, че болестта е отстъпила, а 48-годишният аржентинец е потвърдил, че е готов да се върне във футбола.

Преди да оглави андалусийския клуб, Берисо бе начело на Селта в продължение на три години.

В момента към Берисо има сериозен интерес от страна на Фламенго и Коло Коло. 

Наставникът на Леганес Асиер Гаритано също е сред спряганите варианти за нов треньор на Атлетик Билбао, но преди няколко дни той обаче, че е започнал преговори за подновяването на договора си със своя настоящ клуб.