Спортно-техническият щаб на Атлетик Билбао се опита да излъже съперника си в турнира за Купата на Испания Еспаньол, като смали размерите на терена в деня преди снощната среща между двата тима.

По нареждане на старши треньора на баския клуб Хоакин Каспарос, служителите на стадион „Сан Мамес” теглили страничната линия с около метър навътре. След като пристигнали в Билбао и видели за какво стана въпрос обаче, гостите от Еспаньол споделили пред рефера Тейшейра Витиенес и той веднага се разпоредил теренът да се преначертае по старите данни.

Втората линия причини доста обърквания, както в играчите, така и в публиката и в коментаторите на двубоя, завършил 1:1.

„Не искахме проблеми, затова веднага се съгласихме да променим линията. Но през последните дни ние тренирахме на новите размери. Не разбирам защо се наложи промяната, когато все пак сме запазили терена в позволените граници. А освен това, винаги, когато им гостуваме или тревата не е окосена, или теренът е сух и твърд,” заяви Каспарос.

В отговор наставникът на Еспаньол Ернесто Валверде заяви, че неговият клуб не е мислил да подава официална жалба, а просто е информирал съдията. „Мисля, че мерките трябва да се утвърждават в началото на сезона и да не се променят в неговото течение,” добави Валверде.