Отборът на Атлетик Билбао се класира за финала на турнира за Купата на краля в Испания след класическа победа с 3:0 над Севиля във втория полуфинален сблъсък между двата тима.

Първият двубой завърши с победа за Севиля с 2:1, която обаче се оказа крайно недостатъчна за заветната цел, а именно класиране за последния мач в турнира.

В другия полуфинал днес един срещу друг се изправят тимовете на Майорка и Барселона. Първият мач приключи с победа за „каталунците” с 2:0.

Двубоят започна отлично за Атлетик, чийто тим успя да поведе още в 4-ата минута на срещата. Резултатът на стадион „Сан Мамес” откри Хави Мартинес.

Срещата продължи да се развива под инициативата на домакините, които направиха още няколко интересни ситуации пред Палоп. В 34-ата минута Йоренте покачи на 2:0, а до края на първата част гостите инкасираха още едно попадение. Последният гол в мача бе дело на Токеро.

През второто полувреме нови голове не паднаха, а след последния съдийски сигнал на главния рефер, публиката на домакините нахлу на терена, за да празнува класирането на финала заедно със своите любимци.