Атлетик Билбао победи с минималното 1:0 Валенсия в мач от 29-я кръг на Примера дивисион в Испания. Със спечелените три точки домакините се изкачиха на 16-та позиция, точно над линията на изпадащите, преди останалите мачове от кръга утре.

За „прилепите” поражението може да се окаже фатално за амбициите за титла, тъй като Валенсия вече изостава шест точки от лидера Барселона, а Севиля и Реал Мадрид имат и мач повече. Тимът на Кике Санчес Флорес ще има сериозни проблеми и в намирането на място в зона Шампионска лига, тъй като Сарагоса вече му диша във врата.

Санчес Флорес бе направил седем промени в стартовия си състав, в сравнение със срещата от Шампионската лига през седмицата с Челси, и на терена излязоха по-голяма част от резервите на Валенсия.

На домакините не им липсваше и прекомерна мотивация, за да се измъкнат от зоната на изпадащите. Единственото попадение падна в 26-та минута, когато Ечеберия намери Габилондо точно пред вратарското поле и той хитро я прати зад втория страж на Валенсия Бутейе.

След гола, единствената цел на Атлетик бе да запазят минималната си преднина. Въпреки по-добрата игра на гостите през втората част и многото атаки и опити за промяна на развоя на събитията, усилията на домакините успяха и трите точки останаха в Билбао.