Спортинг Хихон и Атлетик Билбао са поредните тимове, които продължават към 1/8-финалите в турнира за Купата на краля.

В среща реванш от 1/16-финалите на "Ипуруа" Ейбар и Спортинг Хихон завършиха при 2:2, а с общ резултат 4:2 астурийци продължават напред. Алваро Хименес (13') и Пабло Перес (39') бяха точни за Хихон през първата част, докато Марк Кукуреа (53') и Чарлс (87') изравниха за домакините. За тях обаче това не бе достатъчно и те се сбогуваха с тазгодишното издание на турнира.

Така втородивизионният Спортинг се превърна в един от малкото отбори в 1/16-финалите, който повали елитен съперник от първото ниво на испанския футбол.

Атлетик Билбао, от своя страна, взе втори пореден успех с 4:0 над Уеска в срещата реванш, играна на "Алкорас" (общ резултат 8:0). По два гола за успеха на Билбао вкараха Аритс Адуритс (37', 58') и Иняки Уилямс (80', 93'). Така въпреки незавидното си положение в Ла Лига и 18-то място в подреждането на шампионата, баските продължават похода към Купата.

Участие за 1/8-финалите вече си осигуриха още Валенсия, Хетафе, Леганес, Еспаньол, Атлетико Мадрид, Жирона, Севиля, Виляреал, Реал Сосиедад, Барселона, Реал Валядолид, Леванте и Реал Мадрид.