Реал Мадрид ще започне преговори с Рафаел Бенитес в понеделник, съобщава вестник „АС“.

По всичко изглежда, че Карло Анчелоти ще бъде освободен от поста, който заема след последния мач за сезона срещу Хетафе. Очаква се раздялата с италианеца да стане факт още след последния съдийски сигнал на двубоя на „Сантиаго Бернабеу“. От „белия балет“ планират най-късно в понеделник да обявят, че Анчелоти напуска отбора.

От Реал Мадрид вече са се свързали с агента на Рафаел Бенитес – Мануел Гарсия Килон и са провели опознавателен разговор. Същинските преговори с представителя на испанския специалист ще стартират в началото на следващата седмица.

Договорът на Рафаел Бенитес с Наполи изтича и е сигурно, че той няма да го поднови. Вече се спрягат заместници на испанеца в италианския клуб. Така реално Бенитес ще излезе без пари на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес.

Бенитес сам е пожелал преговорите с Реал Мадрид да започнат през следващата седмица, тъй като е искал да запази концентрация преди двубоя срещу Ювентус от Серия А, който е през уикенда.

Рафа Бенитес отдавна мечтае да води Реал Мадрид. Той започва треньорската си кариера като наставник на дублиращия състав на "белия балет", но така и не стига до представителния отбор. След това изучава отблизо методите на Ариго Саки на Миланело.

Минава през пет испански отбора - Валядолид, Осасуна, Екстремадура, Тенерифе и Валенсия. С „прилепите“ печели на два пъти титлата в Примера дивисион (2001/02 и 2003/04), както и Купата на УЕФА през сезон 2003/04. Следва период в Ливърпул, където печели Купата на Англия (2005/06), Къмюнити Шийлд (2006), Шампионска лига (2004/05) и Суперкупата на Европа (2005). Начело на Интер печели Суперкупата на Италия и Световното клубно първенство през 2010 година. С Челси печели Лига Европа през сезон 2012-13. С Наполи завоюва Купата на Италия (2013/14) и Суперкупата на Италия (2014).