Севиля по изключително нелеп начин пропусна да си гарантира класиране за 1/16-финалите в Лига Европа. Испанците доминираха почти през целия мач срещу Слован Либерец, но гостите им успяха да си тръгнат с равенство 1:1.

Победата в мача на „Рамон Санчес Писхуан“ пращаше тима на Унай Емери директно във фазата на елиминациите, а и щеше да се отрази добре след пораженията от Реал Мадрид (3:7) и Селта Виго (0:1) на домашната сцена.

Чехите обаче първи стигнаха до голова ситуация, след като в 6-ата минута Рабушич шутира силно, но ударът му премина точно до гредата. Това накара андалусийци да се вдигнат и в 12-ата те отговориха с красиво изпълнение на Хуан Антонио Рейес, което беше отразено от вратаря Хрошо.

Малко по-късно и Рабейо бе много близо до попадението, но вратарят на Слован отново бе на висота. В 29-ата обаче логичното все пак се случи и Диего Пероти откри след великолепно изпълнен пряк свободен удар. Аржентинецът бе повален малко преди наказателното поле и с фалцов удар в горния десен ъгъл отбеляза за 1:0.

В 52-ата минута Раул Русеску стреля опасно с глава и почти виждаше как топката влита в мрежата, но стражът на гостите съхрани шансовете на съотборниците си.  Малко по-късно и Стефан Мбия можеше да вкара с хубаво воле от 7-8 метра, което обаче премина покрай лявата греда. От този пропуск нататък играта на Севиля тръгна по низходяща линия, като видимо домакините си помислиха, че мачът е спечелен.

Така се стигна до 71-ата минута, когато Слован подхвана светкавична контраатака, а 22-годишният Давид Павелка бе оставен да пробяга почти целия терен, преди да отправи кинжален шут от 20-ина метра, влетял точно до дясната греда.

Все пак Севиля буквално имаше последната дума и в 5-ата минута на продължението Кала стреля от непосредствена близост с глава, но топката срещна напречната греда над Хрошо.

В другия мач от групата Ещорил и Фрайбург не си вкараха голове и приключиха при 0:0.

Група H, класиране:

1. Севиля 8 т.

2. Слован Либерец  6 т.

3. Фрайбург 3 т.

4. Ещорил 2 т.