Защитникът на Реал Мадрид Алваро Арбелоа сподели своите впечатления от първи дни работа с новия старши треньор Жози Моуриньо, и очакванията за предстоящия сезон.

„Мисля, че с напускането на Раул и Гути, при нас започва нова ера. Те бяха от 15, 16 години в клуба, и сега оставят огромна пропаст, но момчета като Икер Касияс и Естебан Гранеро, и дори мен, можем да запълним тази празнина. Това е отговорност, която ще носим всички заедно,” сподели Арбелоа в интервю за Goal.com.

„В Реал е доста трудно за младите футболисти. Защото всяка година, тук идват най-добрите играчи в света, като Кака и Кристиано Роналдо, така че ако си тепърва пробиващ, винаги е тежко. Но в Реал Мадрид винаги са ценили младите. Футболисти като Икер Касияс, или преди него, Раул и Гути – винаги са били важни, така че се надявам да продължи да се дава шанс на младите,” обясни бранителят.

Той каза още, че отборът постепенно се нагажда към стила на Моуриньо, и всички са въодушевени от предстоящата контрола с ЛА Галакси през уикенда. „Това е само проверка, и ние все още не сме във форма, така че трябва да прогресираме. Искаме да се концентрираме върху заниманията и идеите на нашия нов треньор, Жозе Моуриньо,” отчете Арбелоа.

Запитан, дали някой ден би преминал в клуб от американското първенство, Алваро Арбероа отговори положително: „О, да. САЩ е страна, която харесвам отдавна. Идвал съм тук няколко пъти на почивка, и също така на турнета с отборите ми. Истината е, че би било чудесно."