Защитникът на Реал Мадрид Алваро Арбелоа се извини на своя съотборник Икер Касияс за гаф, допуснат в социалната мрежа Twitter. Бранителят споделил чуждо мнение, критикуващо вратаря, а това не бе подминато от медиите.

След като действието на Арбелоа стана публично, защитникът съжали за случилото се. Той се опита да обясни действията си като недоразумение.

Става дума за споделено съобщение, което е линк към книга, в която Икер Касияс е окачествен като „тумора на Реал Мадрид“.

„Направих грешката да споделя ръководството, без да съм прочел всичките 98 страници дума по дума“, разкри Алваро Арбелоа.

„Никога през живота си не съм говорил лоши неща за съотборник, и в този случай не съм имал намерение да го правя, при това чрез посредник. Извинявам се на моя съотборник и капитан Икер Касияс, както и на всички фенове на Реал Мадрид, които съм обидил по този начин“, каза Арбелоа.

Преди време се заговори, че защитникът и вратарят не са в много добри отношения. Причината е, че бранителят бе твърд поддръжник на бившия треньор Жозе Моуриньо, докато Икер Касияс влезе в конфликт с наставника, което му костваше титулярното място в последните месеци на престоя на португалския специалист на „Сантяго Бернабеу“.