Ръководството на турския гранд Фенербахче се договори да изплати компенсация в размер на 4 милиона евро на уволнения испански треньор Луис Арагонес, съобщава в днешния си брой вестник „Хюриет”.

Според изданието, годишната заплата на Арагонес е възлизала на 8 милиона евро, а в случай на уволнение той трябвало да получи 6 милиона, независимо от резултатите.

Фенерите имаха доста противоречив сезон, след като рано-рано се простиха с надеждите си да станат шампион на Турция, те загубиха и финала за купата на страната. Отборът с мъка успя да спечели квота за Лига Европа.

Незадоволителните резултати станаха причина 70-годишният европейски шампион с Испания през 2008 година да бъде уволнен. При преговорите между клуба и Мъдреца от Орталеса е било постигнато съгласие Арагонес да получи по-малко пари - 4 милиона евро.

„По-добре е да платим тези пари, отколкото да расте напрежението в клуба и да пропуснем още една година без трофеи и участие в Шампионската лига”, заяви след срещата президентът на Фенербахче Азиз Йълдъръм.