Националният селекционер на Испания Луис Арагонес потвърди, че има голяма вероятност да повика в състава за контролата с Франция младия талант Боян Къркич. Футболистът на Барселона е със сръбско потекло, но ако играе за Испания след седмица, това завинаги ще прекрати спекулациите, че може да играе за западната ни съседка.

„Той е само на 17, но прогресът му е невероятен. Той има класа, чувство към гола и може да стане велик играч,” коментира Арагонес пред „АС”. „Да, възможно е да го повикаме. Идеята е, че трябва да попречим на друга страна да го изкуши да играе за тях. Той е страхотно момче и ние го наблюдаваме отблизо още от дете, във всички възрастови групи, през които е преминал.”

Самият Боян, чийто баща е сърбин, вече обяви, че иска да играе за Испания. В младежките гарнитури на Барселона той има над 800 гола, а вече има актив и за мъжкия състав.

Ако се появи в игра за Испания срещу Франция, Къркич ще стане най-младият футболист, обличал екипа на Ла Фурия. Рекордът се държи от Анхел Зубиета и е поставен през далечната 1936 година. Тогава Зубиета е бил на 17 години и девет месеца, а след седмица Боян ще е с три месеца по-малък.