Треньорът на националния отбор на Испания Луис Арагонес взе участие в предаването Tengo Una Pregunta Para Usted по телевизия TVE, в което разказа за решението си да не включи в тима Раул. Наставникът говори още и за надеждите си преди Евро 2008.

„Към настоящия момент нито Раул, нито Гути попадат в плановете за националния отбор. Колкото до Раул - не мога да кажа нищо ново”, сподели специалистът относно настойчивите въпроси за съдбата на капитана на Реал Мадрид.

По думите на Арагонес, след двете години работа с отбора на Испания, в който е играл и Раул, треньорският щаб е решил да „внесе някои изменения”: “В тима няма да бъде включен не само Раул, но и някои други играчи”.

„Раул е много важен футболист за своя отбор. И в националния беше в числото на важните играчи и е напълно вероятно отново да стане такъв. Моята съвест трябва да е чиста, затова ще повикам най-добрите футболисти”, добави Арагонес.

Наставникът така и не отговори на въпроса за най-големия му проблем в качеството му на национален селекционер: „Трудности има много, но най-важното за мен е съвестта. Когато взимам някакво решение, се ръководя предимно от гласа на съвестта и се опитвам да постъпя по най-добрия начин.”

„Досега нищо не сме спечелили, но ще се постараем изключително много, тъй като Дания и Гърция, които са по-слаби от Испания, успяха да постигнат значителни успехи”, добави Арагонес.

„Във футбола действа законът на търсенето и предлагането. Става въпрос за много пари, голямата част от които печелят главните актьори – футболистите. Благодарен съм на Бога, че работя нещо, от което се печели добре”, отговори наставникът на въпрос на зрител, свързан със заплатите на футболистите.

„Никога не бива да се губи вярата в националния отбор”, добави Арагонес.