Треньорът на испанския национален отбор по футбол Луис Арагонес заяви, че отива на Европейското първенство в Австрия и Швейцария с твърдото намерение да го спечели, съобщи испанският вестник "Марка".

Същевременно той отказа да коментира темата за ветерана Раул, който не попадна в състава въпреки 18-те отбелязани гола през сезона.

"Интересуват ме индивидуалните характеристики на играчите, а не мястото, което е заел техният клуб в първенството. Раул няма да играе в националния отбор”, сподели националният селекционер на Испания.

„Хората могат да говорят каквото си искат, но аз съм треньорът, който взема решенията. Няма да обяснявам каквото и да било повече”, добави Арагонес.

„Същевременно мога да кажа, че разговарях с Боян Къркич. Той каза, че не е в най-добрата си форма. Боян заслужава да отиде на европейското първенство, но е добре, че е взел това решение, отчитайки умората си”, каза специалистът.

„Европейското първенство е много престижен форум. отиваме там за победа и се надявам, че отборът ще го спечели", завърши Луис Арагонес.