Селекционерът на Испания Луис Арагонес успокои своя отбор и привържениците му, че други европейски отбори имат същите проблеми преди новата серия квалификации.

Испания загуби с 2:3 от Северна Ирландия в последния си евромач, резултат, който шокира футболния свят.

След поражението и от Швеция, „Ла Фурия” се намира едва на пето място в група F зад Дания и Латвия, както и лидерите Швеция и Северна Ирландия.

„Може би сами си усложнихме положението с тази загуба от Ирландия,” заяви Арагонес. „Въпреки това за всички е еднакво неприятно да губят. Ето, Италия също има проблеми в групата, както и Франция. Затова оставащите срещи ще бъдат като финали.”

„Никой не иска да губи,” призна Арагонес.”Без съмнение поражението от Ирландия ни афектира. Нуждаехме се от повече концентрация, и много ни заболя от загубата.”

В събота Испания приема Дания на „Сантяго Бернабеу. Целта пред Арагонес е да измести именно „червения динамит” от втората позиция в групата, тъй като Швеция вече е трудно достижима.

„Дания има добър отбор,” коментира възрастният специалист. „Това е отбор, който знае как да играе, мощен е физически и има технически умения.”

Арагонес отново бе запитан защо е оставил извън състава звездите на Реал Мадрид Раул и Гути, но бе пределно ясен: „Това бе просто решение. Мисля, че в момента има други футболисти, които играят по-добре. Няма да обсъждам този въпрос с никого. Тези, които са тук, са го заслужили. Но и аз съм човек, и аз греша,” завърши испанският селекционер.