Старши треньорът на Испания Луис Арагонес заяви, че е много доволен от показаното от неговите футболисти след победата с 1:0 над Исландия, въпреки срещнатите трудности пред отбелязването на гол.

Арагонес подчерта, че единственото попадение е можело да бъде просто поредно, след като в мача бе отменен гол на Давид Силва, а реферът спести дузпи срещу Вия и Торес.

„Исландия се отбраняваше с 10 човека и това ни направи малко нервни. Но ние имахме контрол върху мача през цялото време, особено осезаемо през втората част. Трудно е да играеш срещу тим, който е излязъл, за да се защитава, но ние създадохме много положения, който техният вратар спаси,” заяви Арагонес.

Наставникът сподели, че единственият начин Испания да се класира за Евро 2008 е да не се губят повече точки.

„Смятам, че следващите два мача няма да са толкова трудни за спечелване, и трябва да го направим, преди да излезем срещу Швеция и Ирландия,” добави възрастният специалист.

Арагонес бе категоричен, че играчите му не заслужават критиките, отправени напоследък към тях. „Целият отбор иска да се класира за Европейското и прави всичко по силите си. Най-важното е да печелим точки, и не можем да си позволим да губим повече, тъй като съперниците ни само това чакат.”