Актьорът Антонио Бандерас първи се подписа под „Манифест за Малага“, направен от движението за отмяна на наказанието на андалуския клуб от УЕФА.

„Смятаме санкциите за непропорционално завишени и извънредно строги, пише в манифеста. Клубът е на прага на пълното погасяване на задълженията си. От друга страна в УЕФА вече има на разпореждане средства, спечелени от Малага в хода на груповата фаза на турнира Шампионска лига, достатъчни като минимум за нулев баланс на клуба. Ние сме принудени да се обърнем към Международния арбитражен спортен съд в Лозана“, се казва в него.

Малага вече е наела адвокат, който ще защищава интересите му пред съда в Лозана - Хуан де Диос Креспо, който навремето защищаваше интересите на Шахтьор Донецк в спора с ФИФА и спечели делото в полза на украинския клуб.

Холивудската звезда Антонио Бандерас е роден на 10 август 1960 година в Малага. Като дете звездата от „Десперадо“ и „Маската на Зоро“ иска да стане футболист, но се отказва, след като на 14-годишна възраст си чупи крака при игра на футбол.