Нападателят на Барселона Тиери Анри заяви, че в момента изучава и привиква към стила на игра в испанските тимове, които разчитат повече на игра по крилата, отколкото на централните нападатели.

„Когато играеш отляво трябва да бъдеш по-трениран. Трябва да се движиш напред-назад за да помагаш на левия бек”, каза Анри, който най-често играе по левия фланг при схема 4-3-3.

„Трябва да правя това отново”, добавя французинът, който в Арсенал бе преквалифициран от ляво крило в централен нападател.

„Не съм още във стопроцентова форма, това никога не е било лесно, но ако треньорът каже да играеш отляво или отдясно ти трябва да го направиш.”

„Не съм си поставял задачи. Това, което искам да правя, е да се уча. Трябва бързо да се науча, как играе Барселона. В Англия топката по-бързо стига до нападателя, а тук трябва да си търпелив. Това ще стане с времето и с повече играене.”

„Тук играта е различна за нападателя, играта е базирана повече на футболистите по крилата, трябва да се уча и да се адаптирам”, каза още Тиери Анри.