Нападателят на Барселона Тиери Анри сам ще реши дали е готов да играе в супердербито на испанския футбол срещу Реал Мадрид в неделя. Днес е 15-т ден от възстановителния период за френския голмайстор, но никой в „каталунския” клуб все още не знае дали той е здрав.

На 3 декември медицинския щаб на Барса пусна Анри в пълна почивка, за да избегне усложнения с травмата, която го мъчи отдавна в кръста. Французинът е с дископатия и се смяташе, че за две седмици ще се оправи. Миналата седмица обаче старши треньорът Франк Рийкард заяви, че няма да избързва с включването на Анри в състава и той може да отпадне от групата за Ел Класико.

15 дни по-късно обаче проблемите на Анри не са отшумели и според заключенията на лекарите, те са на път да станат хронични. Така от самия играч вече зависи как ще се действа и дали е в състояние да се върне на терена.

Тиери Анри бе забелязан на тренировка в неделя, и дори се упражняваше с топка, след което се разбра, че Рийкард е решил да предостави на опитния голмайстор избора – да играе или не срещу Реал Мадрид на 23 декември.