Анхел Мария Вияр беше преизбран отново за президент на Испанската футболна федерация. На конгреса й той нямаше конкурент за поста и получи подкрепата на делегатите за седми пореден четиригодишен мандат. 62-годишният Вияр също така е вицепрезидент на УЕФА и на ФИФА.

Като единствен кандидат той получи 161 от 167 възможни гласа, като един беше въздържал се е петима се обявиха против.

Той е начело на испанския футбол от 1988-а година насам.

Провеждането на изборите и на въпросното Общо събрание беше под въпрос до последно, но все пак съдът се произнесе срещу жалбата Инасио дел Рио- бивш общински съветник в Мадрид, който искаше касиране на изборите заради съмнения за нерегламентирано мотивиране на делегатите.

На общото събрание присъства и президентът на УЕФА Мишел Платини, както и националният селекционер Висенте дел Боске, който пък беше един от първите, на които преизбраният президент благодари.

Анхел Мария Вияр, бивш играч на Атлетик (Билбао) и на испанския национален отбор, е сочен от много наблюдаващи от близо процесите в европейските спортни структури като евентуален бъдещ президент на УЕФА или на ФИФА.

"Всичко е напълно законно и абсолютно демократично. Няма какво повече да коментирам, никой не е против мене- нито играчите, нито треньорите, нито клубовете, обяви още преизбраният за седми път президент.