Досегашният наставник на новото попълнение на Реал Мадрид Лукас Силва – Марсело Оливейра – се изказа особено ласкаво за вече бившия играч на Крузейро. Оливейра сподели, че треньорът на Реал Мадрид Карло Анелоти взима истински диамант в редиците си.

„Очевидно съм тъжен като треньор, защото повече няма да разполагам с Лукас Силва. Когато Лукас се присъедини към Крузейро, почти не беше играл. С мен започна да трупа повече минути. Напредна много и спечели титулярното място. Много съм щастлив за него, като приятел и като негов бивш наставник, защото това си е постижение“, започна Марсело Оливейра.

„Говорих с Лукас Силва. Той е много щастлив, защото реализира една своя мечта. Анчелоти се сдоби с хубав диамант. Лукас е много техничен, има виждане за играта. Дава прецизни пасове от около 30-40 метра. Отличава се с невероятни изстрели от далечна дистанция“, каза още специалистът.

Припомняме, че се очаква Лукас Силва да парафира контракт до 30 юни 2020-а година. По план бразилецът трябва да бъде представен официално в понеделник, 26-и януари.