Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти обяви, че след спечелената заветна десета европейска шампионска титла, футболистите на неговия състав са станали по-уверени.

„Отминалият сезон бе доста успешен за нас, защото спечелихме Купата на Краля, както и титлата в Шампионската лига. Наша философия е винаги да се стремим към подобряване, но след като завоювахме Десетата, играчите станаха по-уверени“, обясни Анчелоти. „Успехът бе много важен за мен, защото през целия сезон мислехме как да спечелим това отличие. Написахме история. Това е успех, който вдъхновява“.

На 12-и август Реал Мадрид ще се изправи срещу Севиля в Кардиф в мач за Суперкупата на Европа. Италианският специалист обяви, че този двубой е значим най-вече, защото това е първият официален мач за сезона, като не пропусна да похвали и съперника: „Не беше лесно да се подготвим за тази среща. След Мондиала, това е първи официален мач. Освен това се касае до международен турнир. Севиля е доста качествен състав. Направи силен сезон през миналата кампания. Разполагат с добри играчи и напълно заслужаваха да спечелят Лига Европа“.