Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти защити своята звезда Гарет Бейл от критиките към формата му през настоящия сезон.

Уелсецът на 99 процента ще бъде титуляр срещу Райо Валекано в Примера дивисион през уикенда, но в Испания не са никак доволни от това, което видяха от него досега. Иско се справи по впечатляващ начин, докато Бейл лекуваше контузия и не можеше да играе, с което дори си заслужи повиквателна за националния отбор на страната.

Анчелоти обаче ясно заяви, че Бейл е наясно със задълженията си и полага усилия, каквито и всеки друг негов съотборник. „Който не играе в събота, може би ще има роля в следващия ни мач. Иско и Хамес вече направиха няколко страхотни двубоя“, коментира италианският специалист.

„Не се нуждая да казвам на Бейл да тича. Той го знае, точно както всеки друг.“

„Аз искам от Бейл да вкарва, да дава асистенции и да върши същото, което направи и миналата година. Тичането не е проблем за него.“

„Ротацията е нещо нормално в този период от сезона и нещата ще останат така до декември. Ако някой трябва да остане извън състава заради Бейл, не му казвам нищо по-специално“, допълни наставникът на европейския клубен шампион.