Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви, че невъзможно да се посочи фаворит във финала на Шампионската лига, който ще се играе на 24 май.

В него „лос бланкос“ ще премерят сили с градския съперник Атлетико, което прецедент в историята на турнира. До тази развръзка се стигна, след като „кралете“ пометоха Байерн Мюнхен с общ резултат 5:0, а „дюшекчиите“ спряха Челси на Жозе Моуриньо с 3:1 снощи.

„Всички в Мадрид са щастливи, а на финала няма да има фаворит“, каза италианският тактик, който поздрави Атлетико за постижението. „Те заслужават да бъдат тук, просто бяха по-добри.“

„Всеки, който е бил на финал преди, знае, че в него фаворити не съществуват. Мачът ще е много оспорван. Аз се вълнувам. Живея в свят, където имаш възможност да се радваш на позитивните моменти. Страхотно е да бъда на финал в Шампионската лига с Реал Мадрид след 12 години чакане.“

„Чувствам се добре. Това е важно, защото ти помага да виждаш нещата от правилния ъгъл. Нямам никакви лични амбиции. Работя в клуба, който може би е най-големият в света“, заяви Анчелоти.