Наставникът на Реа Мадрид Карло Анчелоти коментира отменения жълт картон на Кристиано Роналдо. Специалистът заяви, че това е било справедливо, защото санкцията на португалеца срещу Райо Велекано не бе резонна.

Припомняме, че носителят на Златната топка получи жълт картон в срещата с Райо при едно съприкосновение с противников играч в наказателното поле на съперника. Главният рефер обаче отсъди симулация и го наказа. Така Роналдо натрупа жълти картони и трябваше да пропусне срещата с Ейбар. В последстие обаче съдийската грешка бе отчетена, а картонът бе отменен.

Реал посреща Ейбар в събота от 17.00 часа българско време.

„Подадохме жалба, защото смятахме, че картонът на Роналдо бе несправедлив. Нуждаем се от Роналдо за мача в събота. Ние изпитваме респект към Ейбар и нямаме право на грешка. Затова искаме да излезем с най-добрия състав. Това, че картонът бе отменен е нормално. Така е справедливо“, започна Анчелоти.

Колкото до очакванията си за срещата с Ейбар, Анчелоти каза: „Мачът може да се окаже коварен, защото Ейбар е отбор, който играе доста динамично. Ние трябва да подходим максимално концентрирано. Ние не трябва да грешим и трябва да се борим за Ла Лига“.

„Бейл няма да играе. Не мисля за празненства, а за победата“, завърши Анчелоти.