Треньорът на Пари Сен Жермен Карло Анчелоти има намерение да привлече защитника на Реал Мадрид Раул Албиол.

Наставникът на французите следи отблизо ситуацията около 26-годишният футболист, за когото медиите в Испания смятат, че последен избор пред Жозе Моуриньо. През този сезон централният защитник, който има мачове за испанския национален отбор, е записал едва 5 двубоя или 281 минути в Ла Лига.

По всичко личи, че преместването на Серхио Рамос, който при предишния треньор на „лос бланкос“ играеше като десен бек, в центъра на отбраната заради многобройните контузии на Рикардо Карвальо на практика затваря вратата пред Албиол. Освен това френският младок Рафаел Варан направи няколко впечатляващи срещи с бялата фланелка и очевидно е третата опция пред Моуриньо.

При всички случаи Албиол ще се опита да си намери нов отбор през лятото, ако все така продължи да не попада сред титулярите, което намалява шансовете му да замине с отбора на Испания за Евро 2012 през юни. Играчът бе част от съставите на страната си, които спечелиха европейския шампионат през 2008 г. и станаха световни шампиони преди 2 години.

ПСЖ пък вече подсилиха защитата си, като през зимата подписаха с Алекс от Челси. В лицето на Албиол френският тим вижда идеалния партньор на бразилеца, след като капитанът на уругвайския национален отбор Диего Лугано очевидно не се ползва с доверието на Анчелоти.