Даниел Алвеш обяви, че желанието му да напусне Севиля остава същото като преди, въпреки че Челси се отказа от него, след като привлече Жулиано Белети.

Бразилският защитник призна, че се надява да бъде продаден преди да затвори трансферният прозорец, и сподели, че чувства неуважение от страна на президента на клуба Хосе Мария дел Нидо.

„Това е възможност, предоставяща се веднъж в живота. Аз искам да напусна, за да не пропусна шанса си. Разочарован съм от цялото развитие на нещата. За четири години и половина тук съм се раздал напълно, и затова очаквах уважение. А от страна на Севиля не получавам никакво,” обяви Алвеш на пресконференция снощи. Той разкри още, че е имал устна договорка с президента Дел Нидо, когато пристигне добра оферта за него, да седнат и заедно да я обсъдят.

„За един защитник оферта от 36 милиона е много добра, а именно такава сума отхвърли клубът,” заяви Алвеш. „Чувствам се разочарован, защото първоначално Севиля прие, а след това отказа тези 36 милиона. Така ми бе казано – клубът ще получи оферта в понеделник и ще я приеме. А накрая не я прие…,” продължи Алвеш.

Бразилският национал въпреки това изясни, че „никога няма да каже лоша дума за Севиля”, тъй като това е проблем само между него и Дел Нидо.

Даниел Алвеш най-вероятно ще пропусне първия мач за сезона в Примера дивисион, в който Севиля посреща Хетафе.