Защитникът на Барселона Даниел Алвеш заяви, че ще е истинска катастрофа, ако каталунците не спечелят титлата в Испания. Алвеш споделя още, че може да напусне тима през лятото, ако „няма промяна в енергията“ на клуба.

31-годишният бразилец пристигна на „Камп Ноу“ през 2008-а година от Севиля и спечели няколко трофея с Барса. Алвеш, който е свързван с трансфер във френския ПСЖ казва, че засегнат от критиките, които той и съотборниците му получиха след отпадането от Шампионската лига и трудната битка за върха във вътрешното първенство. Като резултат от това, той твърди, че е възможно да напусне отбора през лятото.

“Много е трудно въобще да получиш шанс да играеш за Барселона и независимо на хората им харесва или не, аз съм част от историята на клуба“, коментира Даниел Алвеш. „Нуждая се от енергия, която да ме мотивира. Аз съм оптимист и щастлив човек. Винаги съм бил такъв, но тъй като резултатите не са такива, каквито хората очакват, те се нуждаят от някой, който да обвинят“, заяви още Алвеш.

„Наистина вярвам в позитивната енергия и ако тя се превърне в негативна, нещата не се получават. Ако енергията не се промени, най-вероятно ще напусна, защото това те води надолу. Ако остана, ще трябва да има промяна в тази енергия“, категоричен бе бразилецът.

Даниел Алвеш коментира още, че ако Барселона не спечели титлата в Испания, това ще е катастрофа. „Получаваме прекалено много шансове и ако не можем да ги оставим да ни се изплъзнат. Вярвам в отбора на 100% и мога да гарантирам, че няма да разочароваме феновете“, отсече защитникът.

Той също така коментира, че слуховете за рокада на треньорския пост в Барселона идват в неподходящ момент. „Все още се борим за титлата. Хората трябва да приемат нещата по-спокойно и да не прибързват, защото сезонът не е свършил“, заяви Дани Алвеш.