Алмерия постигна изключително важна победа с 2:1 при гостуването си на Еспаньол в мач от 35-я кръг на Примера дивисион. По този начин андалусийци запазиха шансовете си за спасение в испанския елит.

Еспаньол имаше надмощие през първото полувреме и успя да излезе напред в резултата в 42-та минута, когато Серхио Гарсия центрира в наказателното поле на Алмерия, където на втора греда Стуани засече топката и я прати във вратата на Естебан.

Домакините останаха с човек по-малко в 46-та минута, когато Стуани удари с лакът футболист на Алмерия и съдията Ернандес Ернадес го изгони с втори жълт картон.

Алмерия успя да изравни резултата в 68-та минута, когато Корона центрира в наказателното поле на Еспаньол, където Фран Велес бе изпуснат от защитата на домакините и с глава изпрати топката във вратата на Кико Касия, който не се намеси по най-убедителния начин.

Алмерия успя да обърне развоя на мача в 72-та минута, когато Сусо стреля по перфектен начин от фаул и изпрати топката във вратата на Касия.

Еспаньол завърши мача с 9 човека, след като Хави Лопес бе изгонен с директен червен картон във втората минута на добавеното време от съдията, след като фаулира откъсващия се сам срещу Кико Касия Сонго.

Алмерия е на осемнадесето място с 33 точки, докато Еспаньол е единадесети с 41 точки.