Отборът на Алмерия сътвори страхотна сензация при гостуването си на Севиля в мач от 33-тия кръг на Примера дивисион. На „Рамос Санчес Писхуан” гостите буквално разпиляха носителя на Купата на УЕФА с категоричното 4:1.

Даниел Алвеш си вкара нелеп автогол в 24-тата минута и откри резултата за гостите. Само 7 минути по-късно Алваро Негредо имаше възможност да удвои преднината, но пропусна да вкара от дузпа.

Негредо все пак се реваншира в 47-мата минута, когато вкара за 2:0. Сулиано шутира към Палоп, който изби топката. Тя обаче попадна в Негредо и той не пропусна да отбелжи в опразнената врата.

В 62-рата минута резултатът стана класически. Прието не можа да изчисти добре и топката попадна в Мело. Той изведе в удобна позиция Хуан Мануел Ортис, който прокара топката под плонжа на Палоп.

Кошмарът за Севиля сякаш нямаше край, след като 3 минути по-късно Адриано бе изгонен с директен червен картон.

След още 120 секунди пък Негредо с втория си гол в мача направи 4:0.

В 69-тата минута Даниел Алвеш бе спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Фредерик Кануте, чийто удар бе спасен от вратаря на Алмерия. При добавката Кануте отново не може да отбележи.

Нападателят от Мали все пак се реваншира в 73-тата минута, когато вкара почетен гол за Севиля. Хесус Навас центрира, Кануте удари гредата, но този път при добавката бе безпогрешен.

Във временното класиране Севиля е на 6-то място с 51 точки, следвана именно от Алмерия с 48.