Отборът на Райо Валекано направи пореден силен мач и стигна до успех с 2:0 срещу борещия се за оцеляване тим на Алмерия. И двата гола паднаха след почивката, като първото дойде след автогол на Родриго Ели (54'), а второто бе дело на Алваро Гарсия (63')

С успеха Райо се изкачи на пета позиция и вече има актив от 32 точки, намирайки се само на 3 пункта от квотите за Шампионска лига. Алмерия вече е на 14-о място с 22 точки и е само с 3 пункта над “опасната зона”.

Двата отбора не изневериха на атакуващия си стил и смело погледнаха към създаването на голови положения още от първите минути на срещата. Ситуациите пред двете врати наистина бяха опасни и неколкократно вратарите трябваше да се намесват, но така и не се стигна до гол през първата част.

В 22-ата минута Иси от Райо Валекано се разписа, но попадението му бе отменено, защото халфът бе в засада.

Като цяло гостите бяха по-активния тим до края на полувремето, но така и не успяха да стигнат до гол. Така двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство

След подновяването на играта Рай Валекано натисна  и късметът се усмихна на столичани в 54-ата минута, когато играч на Алмерия си отбеляза нелеп автогол. В опит да избие една топка след центриране, Родриго Ели протегна крак и отклони коженото кълбо в собствената си врата.

По-малко от 10 минути по-късно домакините нанесоха решителен удар и посегнаха към трите точки. Иси направи страхотен извеждащ пас към Алваро Гарсия, който реагира бързо, за да стигне до топката пред вратаря и да я прати във вратата.

След това Райо задържа инициативата и дори можеше да отбележи трети гол, но защитниците на Алмерия удържаха натиска и не позволиха да запишат срамна загуба с разгромен резултат.

Победата беше трета за отбора на Райо Валекано в последните пет срещи, докато загубата прекъсна силната серия на Алмерия от три последователни мача без допуснато поражение.