Новото попълнение на Барселона Пако Алкасер заяви, че за него е привилегия да играе с Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес.

„Меси, Неймар и Суарес са тримата най-добри футболисти в света. За мен е огромна привилегия, че ще мога да играя редом с тях“, коментира Алкасер.

„Изключително съм щастлив, че ще играя за този толкова голям отбор. Един нападател живее за такъв момент и винаги очаква да получи своя шанс. Много се радвам, че имах късмета да осъществя този трансфер и вече да съм играч на Барселона. Вярвам, че ще ми бъде много по-лесно адаптирането към обстановката, защото се познавам с Андре Гомеш, Жорди Алба, Жереми Матийо, Андрес Иниеста, Серхио Бускетс и Жерар Пике.“

„Когато разбрах, че за мен има оферта от Барселона, бях напълно искрен с президента на Валенсия и му казах, че това е крачка напред за моята кариера, но и нещо добро за клуба. Валенсия обаче винаги ще остане в сърцето ми и ще продължа да посещавам мачове на отбора” добави той.

„Благодарен съм на всички свои предишни тимове, защото те ми помогнаха да стигна дотук, като ме формираха като играч. Изключително съм развълнуван от този нов етап в кариерата ми. Мога да обещая работа, старания, скромност и професионализъм и ще дам всичко от себе си, за да помогна на тима да постигне целите си” каза още Алкасер, който ще се присъедини към новия си тим едва в средата на другата седмица, тъй като сега е част от националния тим.