Нападателят на Барселона Алексис Санчес разкри, че бившият наставник на тима Тито Виланова е имал огромна роля за неговото оставане на „Камп Ноу“.

Миналият сезон бе доста слаб за чилийския национал, който започна да бележи голове едва в неговия край и отнесе доста критики от медиите в Испания. Логично това породи сериозен интерес към него, като Ювентус бе основният фаворит за подписа му, но каталунците съумяха да задържат 24-годишният футболист, който се радва на успешен старт под ръководството на Херардо Мартино.

Самият той обаче разкри, че може би това нямаше да се случи, ако не е била намесата на предшественика на Мартино. „Тито остави огромен отпечатък в кариерата ми като футболист“, каза Санчес. „През миналата година се чувствах изгубен, той ми оказа огромна подкрепа, каза ми да не си тръгвам. Няма да кажа какво друго сме коментирали, но реших да остана.“

Южноамериканецът не подмина темата с напускането на Виктор Валдес, който остава непреклонен в решението да си тръгне в края на сезона въпреки чудесните си изяви. „Трябва да уважим избора му. Според мен за него има само един отбор – Барселона и той трябва да остане тук до края на кариерата си. Хората трябва да се отнасят с по-голяма симпатия към него“, допълни Санчес.