Дните на Алеиш Видал в Барселона по всичко изглежда, че са преброени и футболистът ще напусне „Камп Ноу“ през януарския трансферен прозорец.

Видал така и не успя да се наложи в състава на Луис Енрике, а каталунците ще се опитат да го продадат през януари, за да могат да си върнат част от вложената инвестиция в него.

През последните седмици Видал не попада изобщо в сметките на Луис Енрике, въпреки кадровите проблеми, които треньорът на Барселона има.

Според последните информации, Видал има контузия, която според медии обаче е треньорска.

Каталунците са поставили трансферна цена на играча. Барселона е готов да продаде Видал при оферта от 12 милиона евро.

Положението на Видал на „Камп Ноу“ е незавидно, а основната причина за това е слабата форма на бившия играч на Севиля.

На всичко отгоре десният бек влезе в открит конфликт със старши треньора Луис Енрике и техническия секретар на клуба Роберт Фернандес.

Видал за последно игра при загубата на Барселона от Алавес, а оттогава не попадна в групата на Луис Енрике за шест поредни двубоя. Единствената причина е треньорско решение.

Барселона привлече Видал от Севиля през лятото на 2014 година за сумата от 18 милиона евро плюс 4 милиона бонуси в зависимост от представянето на играча. Алеиш подписа петгодишен договор с каталунците.

Видал не е включван в групата на Барселона от треньора Луис Енрике, от загубата на тима от Алавес (1:2) през септември.
Футболистът е в обтегнати отношение с Луис Енрике, заради което иска да бъде трансфериран.

В дебютния си сезон на “Камп Ноу” той изигра 14 мача във всички турнири, но през настоящата кампания е бил на терена в едва две срещи.