Защитникът на Реал Мадрид Раул Албиол призна, че евентуална загуба на неговия тим срещу Еспаньол в следващия кръг на Примера дивисион ще означава прощаване с амбициите за титла.

„Срещу Еспаньол винаги е трудно, защото играят много добре у дома. Всички сме наясно, че искат на ни победят, но ние нямаме право на провал,” заяви Албиол на пресконференция днес. „На седем точки зад Барселона сме, така че по-добре да спечелим този мач.”

Бранителят бе ясен, като обясни, че една загуба ще означава край на надеждите да бъде настигнат лидера. Той подчерта и още, че на тима му предстоят и други тежки и важни мачове до края на сезона.

„Нямаме право на грешка, защото това на практика ще значи „сбогом” на титлата,” каза Албиол. „Конкуренцията е много голяма, затова е важно да сме добри и готови за игра във всеки един момент.”

„В нашия отбор има много футболисти, искащи да играят, разбирам го. Аз играх за Купата, и се опитвам да използвам всяка възможност, за да помогна на тима. Искам да работя здраво и да подобрявам играта си,” завърши Раул Албиол.