Капитанът на Валенсия Давид Албелда отказа последната оферта за нов договор от клуба и според медиите в Испания след края на сезона той ще премине в Барселона.

29-годишният халф носи лентата във Валенсия след продажбата на Гайска Мендиета през 2001 и получава хубавата седмична заплата от 100000 евро.

Албелда е прекарал цялата си кариера само във Валенсия.

Агентът на футболиста Алберто Толдра потвърди, че първоначалната оферта на „прилепите” е била отхвърлена, с мотив, че предлаганата сума е твърде малка за човека, който изведе отбора с капитанската лента до трофеи в Купата на УЕФА и испанското първенство през 2004.

„Към днешния ден не е възможно да се споразумеем, тъй като предложените пари са твърде малко,” заяви Толдра. „Въпреки това, все още сме готови да преговаряме и има време за това.”

Настоящият договор на Албелда изтича през юни 2009 година и по информации на испанските медии настоящият шампион Барселона е първи сред желаещите да приютят халфа. Ако Албелда продължи да отказва офертите на Валенсия, от клуба вероятно ще предпочетат да го продадат това лято, за да получат трансферна сума за него.