Oтборът на Алавес успя да постигне домакинска победа с 2:0 над Селта Виго в мач от 9-ия кръг на испанското първенство. Головете за успеха паднаха след почивката. В герой за тима се превърна Лукас Перес, който помогна за излизането на отбора от опасната зона на изпадащите. 31-годишният нападател се разписа веднъж и асистира от корнер за другото попадение на „Естадио Мендисороса”.

Още в началото на мача топката попадна в мрежата на Алавес, но главният съдия Йосе Луис Гонсалес използва ВАР, за да види ситуацията заради съмнения за засада. Попадението за Селта Виго не беше зачетено.

В 34-ата минута дойде и най-спорното положение в срещата, в което играч на Селта Виго сякаш игра с ръка в наказателното поле. Реферът отново се възползва от системата ВАР в своя помощ, а след нея стана ясно, че няма да назначи дузпа, въпреки протестите на футболистите на Алавес.

В 50-ата минута след чудесно центриране от ъглов удар на Перес, Лисандро Магаян засече с глава за 1:0.

Второто попадение за домакините падна в 82-ата минута. Лукас Перес реализира отблизо след точно подаване отляво на Алеикс Видал, за да може нападателят да удвои преднината на своя тим за 2:0.

След успеха Алавес се изкачи до 13-ото място с 11 точки, докато Селта Виго е на 18-о с 9.