Отборът на Алавес се разправи с Валядолид в първи двубой от 13-тия кръг на Ла Лига, постигайки победа с 3:0 пред собствените си фенове. Головете бяха реализирани от Хоселу, Томас Пиня и Лукас Перес. 

От самото начало отборът на Асиер Гаритано беше по-настоятелния, като това даде своя резултат в средата на първата част. След чудесна двойна комбинация по левия фланг топката беше центрирана на границата на наказателното поле, къде Хоселу успя да я контролира и да разстреля Жорди Масип за 1:0. 

Само 6 минути по-късно Алавес нанесе решителен втори удар. След центриране от свободен удар вратарят на гостите Масип в първия момент успя да хване топката, но след това я изпусна точно пред гол линията си, където най-съобразителен се оказа Томас Пиня, за да стане резултата 2:0. 

В средата на второто полувреме беше оформен и крайният резултат. След игра с ръка на играч на Валядолид в собственото си наказателно поле беше отсъдена дузпа. Зад топката застана бившия нападател на Арсенал Лукас Перес, който не сбърка, за да качи резултата до 3:0. 

По този начин Алавес се изкачи до 15-та позиция с актив от 15 точки след 13 мача, докато Валядолид остана 13-тия със 17 пункта.