Алавес продължава много силното си представяне в Ла Лига, след като се наложи с 2:1 при домакинството си на Валенсия от 18-ия кръг на испанския шампионат.

Валенсия поведе в резултата в 14-та минута, когато Дани Парехо директно с удар от фаул изпрати топката във вратата на Пачеко.

Алавес успя да изравни резултата в 21-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Валенсия, Марипан свали топката към Бастон, който не пропусна да я вкара във вратата на Нето.

Пред Родриго се откри много добра възможност да изведе Валенсия отново напред в резултата в 44-та минута, но ударът му не намери целта.

Алавес бе много близо до реализирането на втори гол в добавеното време на първата част, когато след удара на Томас Пиня топката срещна напречната греда.

Само няколко секунди по-късно все пак Алавес успя да вкара втори гол. След центриране в наказателното поле на Валенсия се получи разбъркване. Защитниците на Валенсия не успяха да изчистят топката и Лагуардия подаде към Томас Пиня, който отблизо не пропусна да вкара.

Алавес можеше да вкара трети гол в 47-та минута, когато Виктор Лагуардия отправи много опасен удар с глава, но Нето успя да направи страхотно спасяване.

До края на мача Алавес успя да удържи аванса си от един гол и да затвърди добрите впечатления с изявите си от началото на сезона.

Алавес се изкачи на четвърто място във временното класиране с актив от 31 точки, а Валенсия е единадесети с 22 точки.