Тимът на Алавес победи с 2:1 у дома Атлетик Билбао в среща от 25-тия кръг на испанската Ла Лига. Раул Гарсия откри за „баските“ в 17-ата, но с голове на Лукас Перес, от дузпа, в 28-ата и на Родриго Ели в добавеното време на срещата, осигуриха трите точки за „синьо-белите“. Това бе четвърто поредно поражение за гостите.

В седмата минута Иняки Уилиямс засече центриране от корнер на втора греда, но ударът му беше спасен от вратаря Фернандо Пачеко.

Десет минути след това “баските” откриха резултата. Юри Берчиче центрира отляво, а Икер Муниаин прескочи топката в опит да стреля и тя стигна до Раул Гарсия, който с хубав удар от 20-тина метра и реализира – 0:1.

В 37-ата минута Йерай Алварес препъна Алейш Видал и съдията отсъди дузпа. Лукас Перес застана зад топката и изравни резултата - 1:1.

През второто полувреме нямаше много голови ситуации.

Чак в 90-ата минута домакините успяха да стигнат до успеха, осъществявайки пълен обрат. Лукас Перес центрира на втора греда, където Родриго Ели засече с крак и реализира за крайното 2:1.

С тази победа Алавес събира 30 точки и се изкачва до 14-ата позиция. Билбао продължава с пропадането си и вече е 11-ти с 31 точки. В следващия кръг „синьо-белите“ гостуват на Леганес, докато „баските“ са домакини на Виляреал.