Алавес изпусна чудесна възможност да влезе в зона Шампионска лига, след като завърши 1:1 при домакинството си на Ейбар от 27-ия кръг на Ла Лига.

Първата опасност в мача бе създадена от домакините в 16-та минута. Борха Бастон бе изведена на много добра позиция, но ударът му бе твърде неточен и топката прелетя над напречната греда и излезе в аут.

Шест минути по-късно пред Джонатан Кайери се откри чудесна възможност, но ударът му не намери целта.

Жоан Жордан можеше да изведе Ейбар напред в резултата в 47-та минута. Той стреля с глава, а топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Пачеко.

Алавес поведе в резултата в 58-та минута след страхотна контраатака. Такеши Инуй овладя топката в половината на домакините и подаде на Джони, който направи страхотен пробив. След това той пусна към Инуй, който отблизо не пропусна да вкара във вратата на Дмитрович.

Чарлес направи много голям пропуск в 67-та минута, а Ейбар не успя да изравни резултата.

Ейбар все пак успя да изравни резултата в 71-та минута, когато Ореяна нахлу в наказателното поле на Алавес и пусна отличен пас към Марк Кардона, който отблизо вкара топката във вратата на Пачеко.

Алавес пропусна страхотна възможност да вкара втори гол в срещата в 82-та минута, когато пред Тони Пиня се откри чудесна възможност, но стреля неточно в аут.

Алавес е на пето място в класирането с актив от 41 точки, а Ейбар е десети с 35 точки.