Алавес продължава със силното си представяне от началото на сезона в Примера дивисион. Баските се наложиха с 2:1 при домакинството си на Уеска от 12-ия кръг на Ла Лига, който се игра на „Мендисоротса“.

Футболистите на Уеска направиха непростим пропуск още в 11-та минута, когато Дамиан Мусто бе изведен на отлична позиция, но стреля неточно.

Вратарят на Уеска Александър Йованович направи страхотно спасяване в 18-та минута, когато отрази опасен удар на Борха Бастон.

Домакините бяха близо до повеждането в резултата в 27-та минута, когато Чимо Наваро отправи опасен удар, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Йованович.

Джони отправи много хубав удар в 32-та минута, но Йованович отново се намеси чудесно и спаси.

Уеска поведе в резултата в 35-та минута, когато Мой Гомес с далечен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Сивера.

Алавес успя да изравни резултата в 41-та минута, когато Ибай Гомес центрира в наказателното поле на Уеска, където Джони засече топката и я вкара във вратата на Йованович.

В добавеното време на първата част Джонатан Кайери центрира в наказателното поле на Уеска, където Ибай Гомес стреля с глава, но встрани от левия стълб на вратата на Йованович.

Алавес стигна до победен гол в 68-та минута. Рубен Собрино се възползва от грешка в защитата на Уеска и с удар от границата на наказателното поле прати топката във вратата на Йованович.

Алавес е трети във временното класиране с актив от 23 точки, колкото има и втория Атлетико Мадрид, но „дюшекчиите“ са с по-добра голова разлика. Уеска е последен с 6 точки.