Реал Мадрид се отказа от преследването на Уесли Снайдер, след като и последната им оферта за него бе отхвърлена от Аякс. Това обявиха от холандския клуб днес.

Испанския шампион предложи 24 милиона евро за 23-годишния полузащитник, но от Амстердам настояват за 30 милиона.

В петък Аякс бе почти склонен да намали изискванията си, като трансферът бе на път да бъде осъществен.

По-късно обаче от холандския клуб обявиха тези информации за неверни, а днес вече Аякс съобщи, че Реал е оттеглил предложението си.

В изявление на официалния сайт на холандския тим се казва: „Аякс отхвърли ултиматума, представен ни от Реал Мадрид, за трансфера на Уесли Снайдер. Испанският клуб впоследствие оттегли офертата си на нашия полузащитник. Аякс получи официална оферта от Реал Мадрид за трансфера на Уесли Снайдер за 24 милиона евро в сряда. С факс те ни уведомиха, че искат Снайдер преди 24 август, за да могат да го картотекират. След това Аякс свали цената му от 30 милиона евро на 27 милиона. Реал Мадрид реагира в петък, в 19 часа, когато ни уведоми, че не смята да преговаря.”

В сайта пише още: „Изведнъж получихме и ултиматум да решим „да” или „не” в следващите 3 часа. Аякс отказва да бъде поставян под напрежение и отхвърли подобен ултиматум. След това Реал Мадрид оттегли офертата си.”

Новината бе добра за старши треньора на Аякс Хенк тен Кате, който ще може да използва Снайдер за първия мач от Шампионската лига следващата седмица срещу Славия Прага.