Старши треньорът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире с облекчение посрещна равенството (1:1) на неговият тим срещу Ливърпул в среща от груповия етап на Шампионската лига.

„Всеки иска да побеждава и се стреми към това във всеки двубой, но като има предвид обстоятелствата съм доволен от резултата. По-късно ще разберем дали това равенство ще даде резултат или не”, заяви наставникът на Атлетико, който бе под голямо напрежение преди мача, тъй като се появиха слухове, че при загуба може би ще бъде освободен от поста

„На полувремето поговорихме и си казвахме, че е жизнено важно да не допускаме втори гол. След почивката заиграхме по-добре, бяхме по-активни, за разлика от първата част, когато не успяхме да усетим ритъма. Отборът заигра по-убедително и повярва в способностите си”, добави Агире.

„Имам опасения, че Серхио Агуеро не е готов на 100 процента, но ще се постараем да преодолеем това. Като професионалист трябва да приема критиката – нормално е след три поражения хората да започнат да задават въпроси. Такъв е футболът. Необходими са няколко лоши резултата и хората започват да се съмняват”, завърши Хавиер Агире.