Старши треньорът на Атлетико Мадрид Хавиер Агире бе много разочарован от ранното отпадане на неговия отбор в турнира за Купата на УЕФА. Болтън продължи напред, след като удържа аванса си от един гол, спечелен в Англия, и снощи на „Висенте Калдерон” направи 0:0.

„Трудно е да приемеш отпадането,” сподели Агире пред „Марка”. „Но сега трябва да се концентрираме върху представянето си във вътрешното първенство, само това ни остана.”

„Не успяхме да се справим в турнира за Купата на УЕФА, така се сега ще трябва да се борим за влизане в Шампионската лига през първенството, това е нашата цел,” определи мексиканският наставник новата точка. „Имахме много възможности да вкараме гол, но не успяхме, а се нуждаехме от него. Въпреки това не мисля, че имаме проблем с нападателите.”

Агире все пак е доволен от представянето на Атлетико в Примера дивисион и се надява то да продължи. „Сега сме на четвърта позиция, а до края остават 14 кръга, така че се надявам да запазим мястото си и дори, ако е възможно, да го подобрим.”

Атлетико Мадрид гостува на борещия се за спасение в елита Осасуна в неделя.