Агентът на нападателя на Валенсия Давид Вия – Хосе Луис Тамарго заяви, че бъдещето на футболиста е неясно, тъй като в клуба му има сериозна финансова криза.

„Ситуацията във Валенсия е много несигурна. Не се знае клубът докога ще издържи на финансовата криза. Бъдещето на моя футболист не е ясно, тъй като той има договор с клуба, но към него има сериозен интерес от други отбор, като най-голям има от страна на Барселона”, коментира мениджърът на Вия.

„Интересът към Давид е нормален, тъй като той е един много класен футболист, който е доказал качествата си. В момента той е концентриран само и единствено върху представянето си с екипа на Валенсия. Едва през лятото ръководството на клуба ще реши дали ще задържи футболиста или ще покрие част от дълговете си, като го продаде”, добави Тамарго.

„Знам, че от Барселона вече са разговаряли с ръководството на Валенсия, но не искам да коментирам нищо, защото не съм запознат и няма да бъде в полза на моя играч, ако се намесвам в нещата между двата отбора. Бъдещето на Вия е неясно, но след края на сезона се надявам нещата да бъдат уточнени”, завърши Хосе Луис Тамарго.