Агентът на Хесе Родригес – Хинес Карвахал заяви, че съвсем скоро клубът трябва да вземе решение относно бъдещето на талантливия нападател. Испанецът, който преди тежката контузия в коляното си стигна и до националния отбор, получава съвсем спорадични шансове от новия наставник Рафаел Бенитес.

С всеки изминал ден вероятността Хесе да тръгне по стъпките на своя бивш съотборник и също юноша на „лос меренгес“ Алваро Мората става все по-голяма. Медиите в Мадрид не пропускат случай, за да подчертаят, че Родригес и Бенитес не се разбират много-много и това се тразява върху игровите минути, които получава играчът. Друг е въпросът, че конкуренцията в атака при Реал е меко казано жестока – Кристиано Роналдо, Карим Бензема, Гарет Бейл и Хамес Родригес са основните опции. Именно това статукво прогони Мората в Ювентус, където младокът се утвърди като твърд титуляр.

„Хесе трябва да играе повече, защото така неговото настроение ще се подобри“, каза Карвахал. „Клубът трябва да вземе решение. Хесе тренира добре, силен е и трябва да улови шанса си, когато той се открие.“