Новото попълнение на Барселона Ибрахим Афелай описа преминаването си на „Ноу Камп” като сбъдната мечта и сподели, че е щастлив да играе, където Пеп Гуардиола иска от него.

В понеделник ПСВ и Барса обявиха, че са постигнали споразумение за холандския национал. Все още не са уточнени личните условия на играта, но се очаква това да не бъде проблем.

Въпреки че трансферът не е финализиран, Афелай вече говори с ентусиазъм за каталунците. „Барселона е фантастичен, велик клуб и велик отбор. Нито един играч не би казал не на Барселона”, заяви той.

„Никога не съм бил на Ноу Камп, нито като фен, нито като играч и за мен е мечта да играя там, очаквам с нетърпение да направя дебюта си на Ноу Камп. Наистина се наслаждавам да гледам Барса по телевизияита. Всеки го прави, защото те играят много атрактивен футбол и е много хубаво да ги гледаш”.

На въпрос, на каква позиция се вижда в отбора на Гуардиола, където ще се конкурира с Шави, Иниеста и Бускетс, Афелай отговори: „Истината е, че не ме интересува, къде играя, дали е в центъра на терена, в атака или по крилото. Ще играя, където треньорът се нуждае от мен”.