Адвокатът на Карим Бензема – Ален Якубович призна, че нападателят на Реал Мадрид се чувства много зле.

„Карим е зле. Той се намира в много сериозна психическа дупка. Надявам се, че ще успее да излезе от кризата, в която се намира“, коментира Якубович.

„Надявам се, че всички в Реал Мадрид ще го подкрепят в този тежък момент от неговия живот. За Карим е много важно да се завърне в игра. Вярвам, че той ще получи подкрепа от старши треньора Рафаел Бенитес“, добави адвокатът на французина.

„Карим ще се бори за своята чест. Той иска да изчисти своето име. Ще му бъде много трудно, но аз вярвам, че ще успеем да победим. Бензема ще излезе чист от тази ситуация“, каза още Ален Якубович.

Карим Бензема подаде жалба за нарушаване на съдебната тайна, след като френско радио публикува откъси от телефонни записи, заради които френският национал може да бъде признат за виновен в престъпление, съобщи адвокатът на играча.

Ако вината на Бензема бъде доказана, го грози присъда от 5 години затвор. Изнудвачите искали пари от Валбуена и го заплашили, че в противен случай ще публикуват видезапис от интимен характер с участието му.